30 Aralık 2013 Pazartesi

Külah Tatlı


Lezzeti tarif edilemez bir tatlı..Ancak denediğinizde ne kadar muhteşem olduğunu anlayacaksınız.
Tarif.
Milföy 
Kreması için;
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı nişasta 
2 çorba kaşığı un 
1 vanilya
Üzerine;
Pudra şekeri 

Milföy hamuru karelerinden iki tanesini birleştirip dikdörtgen elde ettim.Bunu dört tane eşit şeride böldüm.Herbir şeridi kalıbın etrafına dolayıp külah haline getirdim 180 derce fırında pişene kadar bekledim.Fırına atmadan önce çatal ile delikler açmayı unutmayın yoksa çok kabarır.
Bu arada krema için bütün malzemeleri birleştirip muhallebi gibi pişirdim.Soğuyan milföy külahlarının içine sıcak haldeki kremayı doldurdum.Üzerine pudra şekeri serptim.
AFİYET OLSUN..

2 yorum:

  1. Külah şeklini nasıl verdiniz? o kısmı anlayamadım.
    Kalıp olarak ne kullanıyorsunuz acaba?

    YanıtlaSil
  2. Hep yapmayı düşündügüm ama fırsat bulamadıgım bir tarif,
    Denemeli....

    YanıtlaSil