8 Nisan 2013 Pazartesi

Alman Pastası

Malzemeler;

2 yumurta
 1 çay bardağı şeker
3 su bardağı un
100 g.margarin
 1 çay bardağı süt
 1 paket kuru maya

 Kreması için;
2.5 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
 1 vanilya
 1 yumurta
 2 çorba kaşığı un

 Yapılışı;
 Hamuru yoğurup yaklaşık bir saat kadar dinlendirdim.Daha sonra biraz açıp bardak ile kestim ve tepsiye dizdim.200 derece fırında 20 dakika kadar pişirdim.Fırindan çıkarıp soğumaya bıraktım.Bu arada kremasını muhallebi gibi pişirdim.Soğuyan bezeleri ortalarından yarıp krema ile doldurdum.Üzerine pudra şekeri serptim.

 AFİYET OLSUN







5 yorum:

  1. Bayılırım Alman pastasına...postun ismini görünce uğramadan edemedim
    Ellerine sağlık canım denemek istedim ben de yakın zamanda

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. ELLERİİZE SAĞLIK BENDE BEKLERİM:)

    YanıtlaSil