7 Ocak 2013 Pazartesi

Paskalya Çöreği






MALZEMELER:
 500 gr.un 
100 gr.pudra 
50 gr.margarin 
2,5 kahve fincanı süt
1 tatlı kaşığı maya
3 yumurta
1 çay kaşığı mahlep
1/2 tatlı kaşığı tuz
üzerine ;fındık


3 yumurtanın 1 tanesinin sarısı üzerine sürmek için ayrıyoruz.



Yoğurdumuz hamuru mayalanması için 30 dk.bekletiyoruz.Daha sonra hamuru altı eşit parçaya bölüp herbirini yukarıdaki resimde görüldüğü gibi şekil verilecek hale getiriyoruz.



Paskalya çöreklerini fırına atmadan önce yumurta sarısını üzerine sürüp kırık fındıkları üzerine serpiyoruz.

180 derece fırında pişiriyoruz.



1 yorum:

  1. Hmmm...
    yerim ben bunları :)
    yarın yapsam ya kendime şöyle
    afiyetle yesem sonra:)

    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil