MALZEMELER:
500 gr.un
100 gr.pudra
50 gr.margarin
2,5 kahve fincanı süt
1 tatlı kaşığı maya
3 yumurta
1 çay kaşığı mahlep
1/2 tatlı kaşığı tuz
üzerine ;fındık
3 yumurtanın 1 tanesinin sarısı üzerine sürmek için ayrıyoruz.
Yoğurdumuz hamuru mayalanması için 30 dk.bekletiyoruz.Daha sonra hamuru altı eşit parçaya bölüp herbirini yukarıdaki resimde görüldüğü gibi şekil verilecek hale getiriyoruz.
Paskalya çöreklerini fırına atmadan önce yumurta sarısını üzerine sürüp kırık fındıkları üzerine serpiyoruz.
180 derece fırında pişiriyoruz.
Hmmm...
YanıtlaSilyerim ben bunları :)
yarın yapsam ya kendime şöyle
afiyetle yesem sonra:)
ellerine sağlık...