15 Ağustos 2012 Çarşamba

Kayık Kabak

Malzemeler
2 adet kabak
1 kase beyaz peynir (ezilmiş)
1 yumurta
tuz 
kırmızı biber


Kabakları ortadan kesip içlerini oyuyoruz ve az bir süre tuzlu suda haşlıyoruz.


Bir kase beyaz peynirin içine yumurtayı,oyduğumuz kabakların içini ekleyip karıştırıyoruz.Tepsiye dizdiğimiz kabakların içini resimdeki gibi doldurup üzerine kırmızı biber serpiyoruz.Fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.


Çay saatlerinde ,kahvaltılarda yada akşam yemeklerinde garnitür olarak sunabileceğiniz süper bir tarif.
Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. Kabağa öyle ayılıp bayılmam ama
    kabakla yapılacak farklı bir tarif
    tadı da farklıdır inş.
    güzele benziyor
    kabaklar ziyan olmadan denemeli

    YanıtlaSil