21 Eylül 2012 Cuma

Şeftali Kırmızı Erik Reçeli (kışlık hazırlama 3)


Geçtiğimiz iki hafta boyunca el işlerinden biraz uzaklaşıp kendimi tamamiyle kışlık olayına verdim.Ama değdi doğrusu.
Birazda reçel yapmak istedim.Aslında ben pek reçel yemem ama oğlumda büyümeye başladığına göre kahvaltı için farklı seçenekler hazırlamak lazım dedim ve kolları sıvadım.Bu reçeli öyle fazla kimsenin yaptığını düşünmüyorum.Rahmetli anneannemin reçelidir.Tercihimi bundan yana kullandım.Çünkü bu reçelin hazırı yok.Emin olun tadı enfes.Tadına bir bakan bir daha bakıyor ve içinde ne olduğunu soruyor.

Malzemeler;
1 kg erik
2 kg şeftali
1 kg şeker



Şeftali ve erikleri çok küçük olmayacak şekilde doğradım.


Şekeride ilave edip kaynattım.


Fotoğraftaki görüntüyü alana kadar kaynattıktan sonra altını kapatıp kavanozlara doldurdum.Ve     daha önce anlattığım  gibi konserve yöntemini kullanıp kaldırdım.Bu yöntemle yapılan konserveleriniz iki yıl bile açılmadan dursa kesinlikle bozulmaz.

1 yorum:

  1. seftaliyi severim recel ve kompostosunu daha cok severim:)ellerine saglik dogrusu:) blogunu keyifle takibe aliyorum bende beklerim bloguma sevgiler..

    YanıtlaSil